Bárhova elmegyünk!

Bárhova elmegyünk!

Mivel kevesebb idő állt rendelkezésünkre, mint bármelyik másik eddigi kisfilm vetélkedőnk esetében, ezért igyekeztünk oda ellátogatni, ahol eddig még nem voltunk!

Amennyiben olyan kérés érkezik, hogy személyesen tartsunk tájékoztatót, igyekszünk ezeknek a kéréseknek eleget tenni – bárhová is hívjanak az ország területén – egészen november 15-ig, záró rendezvényünkig, amelyet a Kossuth klub földszinti termében fogunk tartani!

Ahol eddig jártunk, ott helyeztünk is ki a falakra a kisfilm készítésére mozgósító felhívásunk szövegéből!

Ez egyébként letölthető honlapunkról, de ha valaki nem találná meg, szívesen küldjük el neki külön is a linket, amely például most is rendelkezésre áll. Íme – kattintással:

http://www.gecse.eu/190720_Aspektus_Evh.htm

2019. szeptember 7-én Balatonföldváron tartottunk tájékoztatót. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/saint-germaini-szerzodesrol-karpataljai-s…

Szeptember 10-én, az Ausztriával aláíratott saint germaini békediktátum századik évforddulóján, a Nemzetek Házában tartottuk meg kisfilmvetélkedőre mozgósító rendezvényünket a Bajza utcában. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/szaz-eves-saint-germain-i-bekediktatum

Szeptember 18-án a Kölcsey Kör rendezvényén Borboly Csaba tartott előadást főként az úzvölgyi konfliktusról és annak hátteréről. Ezt az alkalmat mi is kihasználtuk a kisfilm vetélkedő népszerűsítésére. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/borboly-csaba-kolcsey-kor-rendezvenyen-bu…

Szeptember 25-én a helyiekkel közös rendezvényen tartottunk első világháborús műsort. Az erről szóló saját összefoglalónk itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/szaz-eves-bekediktatumokrol-kemecsen

Szeptember 27-én megtartottuk első kisfilmtámogatónkat a Kossuth Klubban. Ez alkalommal Ligeti Dávid volt a történész vendégünk, aki – többek között – a balkáni front, a „leggyengébb láncszem” 101 évvel ezelőtti összeomlásának a tanulságaira is felhívta a figyelmet. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/kisfilm-tamogato-kossuth-klubban-1

Október 1-én a Veritas József főhercegről szóló rendezvényén népszerűsítettük kisfilm vetélkedőnk felhívását. Az erről szóló összefoglalónk itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/egy-lehetseges-alternativa-1919-oszen

Október 2-án a Magyar Nemzeti Múzeumban a Trianon-kötet bemutatóját kihasználtuk a kisfilm vetélkedőnk népszerűsítésére. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/trianonrol-het-kotetben

Október 16-án a Benkő István Református Gimnáziumban több osztályban is sikerült ismertetni kisfilm vetélkedőnket. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/kisfilm-nepszerusito-benko-istvan-reforma…

Október 25-én megtartottuk második kisfilm támogató rendezvényünket, ahol ez alkalommal Pollmann Ferenc hadtörténész nemcsak a 101 évvel ezelőtti olasz offenzíva jelentőségére hívta fel a figyelmünket. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/kisfilmtamogato-kossuth-klubban-2

Még egy utolsó ilyen laza keretek közötti összejövetelünk lesz – november 8-án a Kossuth Klubba, ahol minden érdeklődőt szívesen látunk! A meghívó szövege – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/meghivo-kossuth-klubba-2019-november-8-ra

November 1-én a Budapesten kutató Szergej Nyelipovics hadtörténésszel találkoztunk, aki ma az első világháborúról talán legtöbbet publikáló hadtörténész Oroszországban. Az erről szóló összefoglaló itt olvasható – kattintással:

http://www.aspektus.eu/content/szergej-nyelipovics-ismet-budapesten

Gecse Géza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hiba-kereső! Nyerni lehet vele!

vas nov 3 , 2019
Magyarul tudóknak! Történészeknél nagyon fontos, hogy a felsorolt adatok pontosak legyenek! Szeptember 10-i Aspektus rendezvényünkön, amikor a versailles-i, saint-germain-i és neuilly-i békeszerződésről beszéltünk, elhangzott egy hiba! Annyi segítséget adunk, hogy eláruljuk, hogy ez a hiba az 5 perc 40 másodperc utáni fél órában található meg az alábbi felvételen – kattintással: Azok, akik ezt megtalálják, hozzájuthatnak […]